11. aug, 2021

Røyka hyse a`la Harald

Først må man fiske seg en Hyse, så må man ha en hekk.

Sagfjorden i Salangen er en fabelaktig fjord. Den strekker seg fra Langneset og 7 km sørøstover til Sjøvegan i bunnen av fjorden. Her bor Elisabeth og Harald og vi la til ved turens fineste gjestebrygge. Kommunen eier brygga, men vet ikke hvordan de skal ta betalt , så man betaler bare for strøm.

Men det var den hekken.

Fjorden er full av fisk og etter en lystig kveld der Harald serverte paella, planla vi kveitefiske med line og pilk, og påfølgende lunsj på GrandMa. Lina ble satt, lunsjen spist ved utlagt bøye og fisket starta. Etter en hyse og to sei fileterte vi fisken og ga oss. Det ble ingen kveite, men vi hadde på en rugg. Den sleit snøret etter 1 minutt.

10 minutter sa Harald. Akkurat tid til et lite glass rødvin.

Harald foreslo at vi skulle røyke fisken. Først dekket han hele rista i gassgrillen med bladrike grener. Her kommer hekken inn. Harald har en superhekk. Der er det både rogn og selje, rips og solbær. Han klippet grener av alt unntatt bjørk. så la han på litt ener og litt krydderplanter og la fiskefiletene direkte på bladsenga, tente for grillen og lukket lokket.

Har du en gassgrill så prøv. Du kan bruke all slags fisk. Makrell egner seg fortreffelig.

Nå skal vi ut å trekke kveitelina. Fytti rakkern så spennende det blir. 20 kroker store som griseører agna med torsk, makrell og sei.