31. jul, 2021

Fine naboer.

Vi ble i Svolvær. Wilhelm forlot oss i går. Bård kommer sannsynlig vis hit mandag og vi venter på han på Kalle.

Det er Berge Viking som ligger her, men riggen, dekket , innredninga og alle instrumenter er bytta ut. Det blir litt som den gode gamle øksa til bestefar. Far bytta hodet og jeg har satt på nytt skaft, men det er den gamle øksa til bestefar.

Nå fikk vi fine naboer i havna. Norges kanskje mest berømte seilbåt etter seilskutene og Gokstadskipet ankom Svolvær i dag. Berge Viking ble berømt da Peder Lunde og Stig Hatlo seilte den i Whitbread Round the World race i 1982. De kom i mål som nr 8 av 29 båter. Det er Bergersen rederiet som eier båten. Alle båtene deres heter noe med Berge. Den lille røde jolla som hang bak Berge Viking tidligere het forresten Berge Furre

Det viktigste på bildet er faktisk ikke båten men de blå klypene som er formet som to flipp flopper. De fikk vi i gave av barnebarna og er i daglig bruk. De minner meg om sundmøringen som gikk over torget i Ålesund med en flipp-flopp. Han hadde bare flipp ikke flopp. "Hei, Du har mista en flipp-flopp," var det en som ropte etter han. "Nei, jeg har funnet en flipp-flopp."

I kveld flytter vi til Kalle igjen. De blir ikke kvitt oss så lett.