15. jun, 2021

Florø gjestehavn

Av og til er det sol, men for det meste regner det og blåser og er kaldt.

Da er det godt å ha en Ebersprecher dieselvarmer om bord som virker. Det gjorde ikke vår.

Til tross for ettersyn i Fredrikstad før avreise der feilmeldinger ble slettet og pumper kontrollert, virket den ikke. Vi ringte Solheim Diesel i Florø. De kunne dessverre ikke komme før om 3 timer. Klokken 13.00 kom han, og til tross for dårlig rygg tredde han seg ned i rommet. Prøv nå sa han. Jeg fant en løs ledning. Nå tror jeg den virker. Det gjorde den.

" Nei sånt småarbeid tar vi ikke betalt for ". Heia Solheim Diesel i Florø.

Da vår frelser hadde viklet seg ut av rommet ville vi gjøre opp. " Nei sånt småarbeid tar vi ikke betalt for ". Den var ny for en båteier som er vant med å betale kr 1000 bare for oppmøte.

Nå har vi det godt og varmt ombord. Duggen er borte fra vinduene, Brita vinner i Casino og alt er fred og fordragelighet.

Florø er en hyggelig by og Kystmuseet er vel verdt et besøk. På vei dit på sykkel stoppet vi for å spørre om veien." Båtferie" spurte han. Vi bekreftet. " Seil " spurte han. Gammel motorbåt sa vi."Grand Banksen" slo han fast. "Jeg gikk i fraktfart fra Singapore til Younaiten i slutten av sekstiåra. Da hadde vi Grand Banks båter på tvers på lukene. Flotte båter. I frivakta satt vi oss opp på akterdekket av Banksene. Vi hadde jo nøkkel så det hendte vi satt inne i kahyttene også. Fine båter, men de var bygget i tre på sekstitallet.

Ta broene på veien tilbake fra Kystmuseet. Fin sykkelst."

Vi tok broene. Det var en fin sykkelsti.

Nå avsluttes bloggen for denne uka. Vi tar kjempe lang helg og er tilbake mandag.